25.04.2024

Залишились без премій: члени п’яти тернопільських ДВК не отримають грошей за роботу на виборах

Креатор буд

Не отримали виборчих премій. Вже 2-й день в приміщенні Тернопільської міської ТВК знову людно. З самого ранку сюди прийшли представники дільничних виборчих комісій міста.

Тут їх п’ять. Кажуть, напередодні секретарі цих комісій отримали повідомлення.

Секретар Тернопільської ДВК №611146 Ярослав Лукавий розповів, у ньому йшлося про те, що у неділю необхідно зібрати збори членів ДВК, розприділити премію і надати постанову та протокол засідання для отримання цієї премії.

Секретар каже, прочитав повідомлення лише в понеділок – після чого зателефонував до голови своєї ДВК. Та ж, у свою чергу, повідомила всіх членів комісії про засідання, на якому будуть розподіляти кошти. Збори таки відбулися у понеділок. Одразу ж після того голова ДВК з секретарем привезли протоколи засідання на ТВК. Та їх відмовилися приймати, каже Ольга Караванська – голова Тернопільської ДВК №611146, адже, зазначили, це треба було зробити до 13-ї години в понеділок.

Вчора ж, після обговорень проблеми в ТВК,обурені люди поїхали в управління казначейства, де їм сказали, що рахунки ще не закриті, бо документів не отримали.

У таку ж ситуацію потрапили й члени сусідньої ДВК №147. Голова комісії Ірина Єднак каже, їх про те, що терміново потрібно провести засідання, повідомили теж в останній момент.

Роз’яснити ситуацію, що склалась погодилася голова Тернопільської територіальної виборчої комісії Тетяна Семусь. Каже, члени всіх ДВК мали рівно один тиждень, аби провести засідання. Ті ж, хто з різних причин не встигли цього зробити – не отримають грошей. Додає, зараз можливість будь-якого підрахування коштів з рахунку вже заблокована казначейством, бо вже всі відповідні процедури проведено.

Члени ДВК розуміють, що проблема виникла через те, що у вихідні вони не побачили повідомлення про збори. Та виправити це зараз  неможливо, каже Тетяна Семусь. Зауважує, виборчий процес не має вихідних. Вибори відбуваються в неділю. Згідно з виборчим кодексом немає вихідних днів, а терміни обраховують календарними днями.

Такі слова голови ТВК обурили голів дільничних виборчих комісій, які не отримали премій. Кажуть, так просто не залишать цієї справи і подаватимуть колективну скаргу на ТВК.

Крім того, люди ще раз планували їхати до казначейства. Та як вирішилась справа, наразі нам невідомо.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,