09.05.2024

Юна тернопільська веслувальниця розповіла про найуспішніші та найважчі гонки

Креатор буд

Іванні Дяченко зараз 16 років. А привела її у веслування мама – майстриня спорту СРСР з веслування на байдарках і каное, суддя міжнародної категорії Анжела Дяченко.

Тепер мама ще й персональна тренерка Іванни. Розповідає, не хотіла, щоб дочка займалася веслуванням, просто привела її поплавати на човнику, а дитині – сподобалось. Додає, цей спорт має чимало переваг для здоров’я.

Іванна Дяченко пригадує, вже на перших змаганнях, в яких взяла участь – зайняла призове місце. Але тоді справді захотіла виграти, а тому почала тренуватися ще серйозніше. Займається дівчина вже 6 років.

Іванка каже, коли мама тренер – це не просто, але без сумніву – перевага. І дає свої результати. Юна спортсменка гідно представляє Тернопільщину і Україну на змаганнях різних рівнів. Так, дві золотих та одну бронзову медалі тернопільська веслувальниця нещодавно здобула на змаганнях в Угорщині.

Пишається Іванка і своїм виступом на Чемпіонаті Європи серед юніорів 2019. Там здобула 2 бронзи і одне срібло. Та найцінніший досвід, каже, це старт у Дніпрі в 2016 році, адже саме тоді було дуже непросто, і все ж – приз.

Анжела Дяченко каже, коли виступає дочка – хвилюється більше, ніж коли сама на воду виходила. Зауважує, що хороший результат приносить лише наполеглива праця.

Загалом веслування – це нелегкий вид спорту. Але він різноманітний, каже Іванна. Майже весь рік ти тренуєшся на воді, навіть взимку, але окрім того частина підготовки – це біг, плавання, катання на велосипеді та лижах. Плюс спортзал. І все це веслувальниця поєднувала із навчанням у школі. Тепер вона вже студентка Західноукраїнського національного університету, і продовжувати поєднувати навчання та спорт. Зізнається – це складно.

Наступний рік в Іванки – останній юніорський. У планах спортсменки – змагатися на чемпіонатах світу і Європи. Каже, час вже боротися і за фінали серед дорослих. Налаштована, звичайно, на перемоги.

Мати і донька переконані – варто завжди вірити у себе і боротися за найвищі позиції.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,