29.04.2024

Воїн з Тернопільщини отримав “Золотий Хрест”: історія 28-річного військового на псевдо “Позитив”

Креатор буд

Військовослужбовець Андрій із позивним «Позитив» з перших днів війни захищає Україну. Боєць служить у 105 окремій бригаді територіальної оборони ЗСУ. Воїн із Тернопільщини брав участь в активних та важких боях на різних напрямах, особливо на Куп‘янському. За що й отримав від головнокомандувача ЗСУ відзнаку «Золотий Хрест». Із захисником поспілкувалася наша знімальна група.

Зараз “Позитив” повернувся з фронту до коханої дружини та маленької донечки – Емілії. Зараз вони не часто бачаться, адже ще 25 лютого 2022 року чоловік свідомо взяв на себе обов’язок захищати українські території, бо впевнений, це місія кожного українця. Тепер Андрій — командир відділення механізованої роти 83 окремого батальйону 105 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ, молодший сержант.

Захисник пригадує, що розпочав свій військовий шлях на Харківщині. Воював і на Донеччині, на нулі. Каже, найгарячішим для нього виявився саме цей напрямок. Адже там були сильні штурми. Багато хлопців загинули, чимало — отримали травми. Траплялося, в Андрія не було надії, що зможе залишитися в живих. У ті дні, ділиться військовий, ворога бачив день в день і боровся з ним.

Там молодший сержант разом з побратимами пробув місяць, після чого – ротація. Це співпало з початком звільнення Харківської області, куди й повернулися хлопці після відпочинку. 28-річний командир бойової машини брав участь в активних та важких боях на різних напрямах, особливо на Куп‘янському. За це й отримав від головнокомандувача ЗСУ відзнаку “Золотий Хрест”.

Більше про воїна і його родину — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини