28.04.2024

Які емоції викликає у тернополян День єднання

Креатор буд

16 лютого — День єднання. Цьогоріч ці слова  звучать по іншому і мають зовсім інший сенс, ніж торік.

У 2023 говоримо про єднання задля перемоги. А минулого року піднімали прапори, щоб протистояти планам росії, адже більшість іноземних ЗМІ прогнозували, напад рашистів на Україну. Торік ми пов’язали жовто-блакитні стрічки, аби показати усім, а в першу чергу ворогам, що ми віримо у нашу армію і країну.

З тих пір змінилось лиш одне — напад рашистів  таки відбувся. Але ми справдили слова президента, сказані торік – “Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання“. 16 лютого 2022 ми перестали панікувати і боятись ворога. І до сьогодні нічого не змінилось.

Цей день для українців не святковий, а знаковий. Бо саме 16 лютого ми зрозуміли, що наша сила в єдності. І з тих пір усі наші слова і справи — заради одного — перемоги над ворогом. І цьогоріч варто показати агресорам, що ми єдині. Адже підняті стяги, синьо-жовті стрічки, вишиванки і дитячі малюнки — виховують дітей патріотами, люблячими та відданими своїй країні.

Сьогоднішній день мав на меті посилити консолідацію українського суспільства, зміцнити його в умовах інформаційно-пропагандистського та морально-психологічного тиску. Та для тернополян, це значення змінилося, тепер це не про пропаганду, а про перемогу, заради якої потрібно єднатися.

Емоції людей — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,