04.05.2024

16 лютого — День єднання: державні прапори підняли у різних локаціях Тернополя й області

Креатор буд

Стяг замайорів над центральною алеєю парку “Топільче” і цим засвідчив історичний момент. 16 лютого Тернопіль долучився до відзначення Дня єднання.

Цей день вперше відзначають в Україні, адже саме цьогоріч весь світ занепокоєний відносинами нашої країни і РФ. Тож 16 лютого згідно з указом президента, Володимира Зеленського  є відповіддю на різноманітні повідомлення у ЗМІ, про вторгнення Росії.

Тернополяни разом виконали гімн, а потім  разом із священнослужителями доєднались до молитви за мир в Україні. Адже ніщо так не може зміцнити нашу країну, як непохитна віра.

“Ми маємо добрий урок історії. Лише коли українці об’єднувалися, лише тоді ми здобували перемогу, як тільки починались чвари ми втрачали українську державу. Є добра українська мудрість єдність будує – розбрат руйнує”, — відзначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Долучилися до відзначення дня єднання тернопільські податківці. Вони запустили в небо десяток кульок, як символ свободи нашої держави. Працівники Тернопільської податкової служби кажуть, це найменше, що можуть зробити прості громадяни у складний для Батьківщини час. Щоб перемогти російського агресора ми повинні єднатися.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,