25.04.2024

Як у тернопільській школі для дітей із особливими освітніми потребами підготувались до 1-го вересня

Креатор буд

До початку нового навчального року вже готові у Тернопільській спеціальній загальноосвітній школі, що на вулиці Сахарова. У закладі навчають діток із особливими освітніми потребами.

Педагоги кажуть, їхнім учням важливо відвідувати навчальний заклад. Адже тут із ними індивідуально працюють фахівці, діти мають можливість перебувати у колі однолітків, соціалізуватись. Дистанційне навчання їм не підходить, зауважує вчителька-дефектолог, класна керівниця 3-А класу Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи Лариса Заяць.

У школі вже підготували всі умови відповідно до вимог карантину. Це і антисептики, і дистанція. Вчителька-дефектолог розповідає, що за партами учні сидітимуть по одному. Також планують проводити уроки і на свіжому повітрі.

На зустріч зі своїми учнями очікує і класна керівниця 5-го класу, вчителька української мови і літератури Людмила Малюга. Каже, поки школярі на канікулах встигли відремонтувати клас. Зробили це силами педагогів трудового навчання та небайдужих краян. У класі, до слова, навчатимуться шестеро учнів.

Триває ремонт і на майданчику. У закладі роблять все можливе, аби з 1-го вересня школярі навчалися на свіжому повітрі.

Вчитель трудового навчання Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи Володимир Кравчук розповів, що окрім іншого, замінюють і підлогу.

Загалом у спеціальній школі навчається близько ста учнів. Все літо тут готувалися до того, щоб гідно прийняти своїх учнів і сподіваються, що епідемічна ситуація дозволить це зробити.

Директорка закладу Лариса Акменс каже, що у школі готові та хочуть працювати. Шкода, що карантин вносить у звичне життя, зокрема, вихованців цієї школи, свої корективи. Наголошує, для діток з особливими освітніми потребами спілкування – це розвиток.

Пані Лариса зауважує, дуже приємно, що створювати хороші умови для учнів допомагають небайдужі тернополяни. Завдяки такій підтримці вдалося, і зробити ремонт, і встановити два дитячих майданчика на території  школи.

Голова Тернопільського осередку ГО “Асоціація жінок України «Дія»” Ольга Шахін розповіла, що її організація допомагала закладу минулого року та продовжує це робити. Ініціативу ГО підхопили  й інші небайдужі, які також долучилися до створення у цій школі комфортних умов для учнів.

Спеціальна школа для дітей із особливими освітніми потребами готова і вже чекає своїх учнів на навчання. Педагоги сподіваються, що  епідситуація не погіршиться і заклад не закриють на карантин. Адже для їхніх вихованців важливо навчатися саме у стінах школи.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,