04.05.2024

Як підготуватися до опалювального сезону на Тернопільщині

Креатор буд

Зима буде суворою. Саме тому тернополяни завчасно готуються до опалювального сезону. Так, люди закуповують дрова та обігрівачі. Які важливі аспекти варто врахувати при цьому з’ясовували наші журналісти.

Утримати тепло вдома і оплатити його – ось які головні завдання підготовки. Українцям вони даються нелегко, особливо важко пенсіонерам. Так, вісімдесятирічній Аллі Леонівні, щоб купити дрова на зиму, довелося продати коштовності. Олександра Гумен  живе у тернопільському багатоквартирному будинку, він збудований ще у 1962 році. Субсидій немає, тому за опалення за один зимовий місяць платить більше, ніж має пенсії, яка становить понад 2 тисячі. Добре, каже, що діти помагають.

Тому люди все частіше вмикають додаткові джерела енергії – опалювальні прилади,каміни, котли і розпалюють пічки. Та хай би як холодно не було, важливо пам’ятати основні правила поводження із електроприладами і опаленням.

За словами експерта Сергія Даніліна, купуючи обігрівальні прилади, варто поцікавитися сертифікацією. Не менш прискіпливо обирайте і так званий подовжувач. І не перенавантажуйте електромережу. Особливо це стосується старих будинків. А перед використанням пічки слід оглянути, чи немає на ній тріщин, а також перевірити тягу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,