19.04.2024

Опалювальний сезон в умовах воєнного стану: як готується Тернопільська громада

Ваша реклама

Готуватися до різних варіантів зими та опалювального сезону почали у Тернополі. Зокрема, на екстреному засіданні комісії з ТЕБ та НС спеціалісти обговорили, як саме працюватимуть об’єкти критичної інфраструктури.

Оскільки ворог не полишає спроб нищити теплові, гідроелектростанції, та інші об’єкти, що працюють для мирного населення, у кожному місті напрацьовують по декілька сценаріїв, як обігрівати помешкання, звідки брати воду, чи світло, у випадку надзвичайної ситуації.

“Головне завдання для тепловиків — забезпечити збереження роботи, навіть при відсутності газу. Ми говоримо про роботу єдиної системи подачі тепла і гарячої води. Вона працюватиме одночасно завдяки котельням, які функціонують на традиційному паливі, зокрема, газі, так і котельням, які працюватимуть на альтернативних видах палива.

У випадку відсутності газу ця мережа зможе оперативно перенаправити тепло, яке виробляється з котелень на альтернативному паливі, в інші мікрорайони міста чи бюджетні установи. Першочергово — медзаклади, пологовий, лікарні”, — відзначив міський голова Тернополя Сергій Надал.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,