20.04.2024

Як на остаточну заборону поліетиленових пакетів у магазинах реагують тернополяни

Креатор буд

Тонкі поліетиленові пакети повинні зникнути з магазинів. Ще у 2021 році ввели закон про часткову заборону використання пакетів. Відтоді покупці змушені були за них платити. А вже з початку цього року в хід пішла остаточна заборона. Уже понад тиждень поліетиленові пакети не можна ані купувати, ані пропонувати покупцям безкоштовно та навіть використовувати як первинне пакування для круп, риби та м’яса.

Ми перевірили якою є ситуація з використанням та продажем пакетів в магазинах та ринках, і чи дотримуються мешканці нашого міста цього закону.

Продавці на ринку не на камеру кажуть, не використовувати пакети не можуть. Втім, зізнаються зараз все більше покупців почали приходити зі своїми багаторазовими торбинками.

Деякі жителі нашого міста вже давно стали екосвідомими. Пані Оксана вже довгий час використовує тканинні торбинки. Втім, зізнається, від поліетиленових наразі повністю не відмовилась. Використовує їх для пакування м’яса та риби.

Екосвідома тернополянка Христина вже більше трьох років намагається сортувати поліетилен та віддавати його на переробку. Розповідає, такий закон дуже корисний не лише для нашого майбутнього, а і для теперішнього. Адже деякі пакети переробляються і по 200 років. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,