28.04.2024

Поліетиленові пакетики тепер будуть коштувати мінімум 2 гривні — реакція тернополян

Ваша реклама

Дві гривні, а то й більше. Саме стільки тернополянам, жителям області й усім українцям доведеться платити за пластикові пакети. З 1 лютого ціни на таке упакування суттєво зміняться.

Нині більшість супермаркетів, магазинів й підприємств у яких продаються торбинки встановили символічну вартість — від 1 до 20 копійок. Проте її доведеться змінити наступним чином: за пакет без ручок і бокових складок 2 гривні, на 50 копійок дорожчим буде пакет без ручок, але з боковими складками або з ручками без бокових складок. Найдорожчим стане пакет з ручками і боковими складками – його оцінили у 3,00 грн. Усе це стосується торбинок із стінками товщиною понад 50 мікрометрів.

Але як це виміряти підприємці й власники магазинів досі не розуміють. Із нашою знімальною групою більшість на камеру говорити відмовились. Хоча кажуть, відколи пакети стали платними, люди все частіше приходять із своїми. Усе це впроваджують у нашій державі в рамках Закону “Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України”. Адже, за підрахунками протягом 1 року кожен житель використовує 500 таких торбинок. А ось як реагують на нововведення тернополяни — дивіться в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,