29.03.2024

“Я – Україна”: відомих тернополян фотографують для нового проєкту

Ваша реклама

«Я – Україна». Такий проєкт реалізовують у Тернополі. Меседж – популяризувати українську націю, традиції та культуру. Тернопільська дизайнерка створює ексклюзивні вишиванки, кожна з яких є уособленням вічних для України образів.  Вишиванки одягають відомі тернополяни.

Ініціаторка та організаторка проєкту “Я – Україна” Іванна Сивак розповіла, що в такому форматі хотілось об’єднати все – і вишиванку, і фотографію, і відомих тернопільських особистостей, які б демонстрували кожен якийсь персонаж.

Іванна каже, вишиванки створює власноруч, а героїв для проєкту обирає серцем. На фотомайданчику наша знімальна група побачила декілька непересічних особистостей. Хтось відомий своєю творчістю, а хтось – добрими справами. Одна з них – благодійниця та меценатка Ольга Шахін. Для неї ініціаторка проєкту підібрала образ України-матері, берегині. Адже, каже, саме так і сприймає її.

Сама ж Ольга зізнається, що образ Неньки-України втілювати не просто. Попри безмежну радість та гордість, відчуває велику відповідальність та трепет.

Серед учасників проєкту є й відомий співак, музикант та композитор – Андрій Підлужний. В рамках проєкту він виконує особливу роль – Український Голос. Каже, що образ йому близький. По-особливому радіє вишиванці з борщівським орнаментом. Цю сорочку дизайнерка прикрасила ексклюзивними елементами – зображеннями сонця, бо саме цей образ має особливе значення для творчості співака.

У ролі пшеничного лану – добре відома тернопільська жінка-військова, командир роти, лейтенант – Іванна Сабадаш. Пшеничний вінок, багате намисто та ексклюзивна вишита сукня. Жінка з посмішкою каже: «Збирали, як до шлюбу».

Такі колоритні образи фотографували цього разу, та це лише маленька частина. Про кінцевий результат проєкту організаторка з посмішкою замовчує. Але обіцяє, буде вражаюче.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,