26.04.2024

Вибори завершилися: як визначали переможців на Тернопільщині і що далі

Креатор буд

У Тернопільській обласній ТВК сьогодні, 6 листопада, офіційно оголосили результати виборів 2020. У ТВК кажуть, це були непрості 12 днів, частину протоколів комісій направляли на уточнення, а останні документи затверджували вже у крайній термін.

Голова Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії Галина Щигельська підсумовує, попри нюанси, які виникали, можна стверджувати, що все минуло успішно.

Так, 6 політичних партій подолали бар’єр у 5%. Це «Європейська солідарність», «Свобода», «Слуга Народу», «За майбутнє», «Батьківщина» та «Довіра». Загалом 64 кандидати пройшли до Тернопільської обласної ради. 11 листопада повний перелік мають оприлюднити у газеті “Свобода”.

Заступник голови Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії Юрій Моргун зауважує, тепер новообрані депутати повинні написати заяву про те, що вони готові стати депутатами, подати пакет документів і комісія буде здійснювати реєстрацію.

Коли ТВК зареєструє мінімум дві третини складу Тернопільської обласної ради, а це 43 обранці, вона зможе призначити дату першої сесії.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,