29.03.2024

Виборчі перегони: які політичні партії пройшли до Тернопільської обласної ради

Ваша реклама

Виборчі перегони на фінішній прямій. Тернопільська обласна територіальна виборча комісія вже опрацювала 96% протоколів. Так, за попередніми результатами, 6 партій подолали бар’єр у 5%.

Безумовним лідером перегонів до обласної ради у ТВК називають партію «Європейська Солідарність». За неї свої голоси віддали 60257 виборців з Тернопільщини. На другому місці – партія «За майбутнє». Її підтримали 43541 мешканців області. На третій сходинці виборчих перегонів ВО «Свобода», якій надали перевагу на 10 тисяч менше людей на Тернопільщині – 33430. А от різниця між партіями, які зайняли відповідно 4-5 позиції – мінімальна. Так за «Слуг народу» проголосували 28514 виборців, а за ВО «Батьківщина» – 27242 виборці. Також подолала бар’єр у 5% партія «Довіра», набравши 20843 голоси жителів Тернопільщини, зазначила голова Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії Галина Щигельська.

Наразі ж у обласній ТВК впродовж сьогоднішнього дня очікують протоколів з уточненнями від  Підволочиської і Тернопільської комісій. Галина Щигельська пояснює, що фактично вже опрацьовано 100% протоколів, але ще очікують на 3 приміткою «уточнено».

В Україні ж обласні ТВК вже отримали понад 77 % протоколів. Остаточні результати місцевих виборів мають оголосити, якщо не на дванадцятий день після дня голосування, то до 6-го листопада включно.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,