23.04.2024

В Україні знизились обсяги вакцинації. Яка ситуація у Тернополі?

Креатор буд

У МОЗ зазначають, суттєво знизився обсяг вакцинації. Лікарі занепокоєні, адже це може спричини спалахи інфекційних захворювань серед дітей. У Тернополі ж план щеплень – виконаний, запевняють у міській дитячій лікарні.

До прикладу, одна із місцевих матерів – Олена Макух розповіла нашій знімальній групі,що своїй дитині робить усі щеплення, згідно з календарем. От і зараз, з чоловіком, прийшла зробити вакцинацію.

Хлопчикові – рік і вісім місяців. Саме зараз потрібно робити профілактичне щеплення. Для процедури придбали іноземну вакцину, одразу від 3-х інфекцій: кашлюка, правця та дифтерії.

Прийшли у Тернопільську міську дитячу лікарню і сім’я Гусовських, щоб вакцинувати дитину. Кажуть, зробити щеплення синові мали раніше, але через карантин не поспішали. Зараз, коли обмеження послабили, одразу придбали вакцину і прийшли у лікарню.

Медсестра, яка проводить щеплення розповіла, що на початку карантину дітей було дуже мало, з першими послабленнями їх стало значно більше. Батьки часто приводять дітей на процедуру, щоб вакцинувати чи то державною вакциною, чи самостійно придбаною.

Та схоже в Україні ситуація не така позитивна, як у Тернополі. У МОЗ зазначають, суттєво знизився обсяг вакцинації. Лікарі занепокоєні, адже це може спричини спалахи інфекційних захворювань серед дітей. У Тернополі ж план щеплень – виконаний. Все ж, зауважує медичний директор з поліклінічної роботи КНП “Тернопільська міська дитяча лікарня” Володимир Кучма – наразі немає вакцини проти дифтерії і правця для дітей шестирічного віку.

Експерти ж не радять відмовлятись від вакцинації чи відкладати її на потім, це може зашкодити здоров’ю. Водночас додають – найбільш сприйнятливі до інфекцій діти першого року життя. В них захворювання протікають важче, частіше виникають ускладнення, через які потрібна госпіталізація. Тому вакцинація, запевняють лікарі, єдиний спосіб вберегтись.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,