19.04.2024

В Україні заборгованість із зарплати за рік зросла майже на чверть – Денісова

Креатор буд

В Україні станом на серпень 2020 року загальна заборгованість із виплати заробітної плати сягає 3,4 млрд гривень. Вона зросла майже на 24% за рік. Про це під час засідання КСУ заявила Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова, передає УНН.

“За статистикою, у нашій державі більш ніж чверть населення перебуває за межею бідності. Доходи, нижчі від фактичного прожиткового мінімуму, отримують близько 25% наших громадян”, – повідомила Омбудсмен.

Також, з її слів, порушується право на своєчасне отримання винагороди на працю.

“Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на серпень 2020 року складає 3 млрд 400 млн. Вона зросла майже на 24% за рік. Затверджений законом прожитковий мінімум, який з серпня 2020 року складає 2 118 гривень, в середньому на одну особу менше майже вдвічі від фактичного необхідного прожиткового мінімуму, при чому межа монетарної бідності, визначена ООН для країн Центральної та Східної Європи, складає 4 110 гривень”, — зазначила вона.

Як раніше повідомлялося, Велика палата КСУ розпочала засідання щодо розгляду справи за конституційним поданням 142 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення окремого положення абзацу четвертого преамбули Конституції України, а саме офіційного тлумачення “гідних умов життя людини”.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,