29.03.2024

Українські воїни показали бельгійську вівчарку Стіча, який служить у Національній гвардії

Креатор буд

Допомагає нашим захисникам. Стіч – так звати нового підопічного одного з підрозділів Національної гвардії України. Цуценя назвали на честь героя мультфільму в котрого були схожі кумедні вуха. Собаці всього три місяці, але він вже починає навчатися базовим командам та тренує хват зубами.

Цуценя породи Малінуа (Бельгійська вівчарка) дуже активне, непосидюче й швидко відволікається, тому тренування поки проходять у вигляді гри.

«Це одні з найкращих службових порід собак. Вони швидко навчаються і не пробачають помилок, – розповідає кінолог Національної гвардії Антон. – Я спочатку боявся брати відповідальність за виховання собаки такої породи, але мене підтримав начальник кінологічної групи. З його вірою і нашою спільною роботою, сподіваюсь, у мене вдасться виховати Стіча, як взірцеву службову собаку».

За місяць Стіч розпочне більш серйозну підготовку. Його готуватимуть як патрульно-розшукову собаку, котра разом з військовослужбовцями НГУ буде служити заради громадського порядку і безпеки.

«Я дуже задоволений, що маю такого напарника. Ревную його до усіх, навіть не дозволяю іншим кінологам годувати. Дуже люблю свого чотирилапого напарника», – ділиться враженнями Антон.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,