03.05.2024

Учні тернопільської ЗОШ №10 хочуть організувати фестиваль завдяки Шкільному громадському бюджету

Ваша реклама

“Онлайн відеоспостереження у навчальних кабінетах школи”. Так тепер хочуть модернізувати навчальний заклад учні Тернопільської ЗОШ №10. Діти розповіли, під час дистанційного навчання, відчули дискомфорт і помітили чимало недоліків. Тому серед проєктів, які подали на Шкільний громадський бюджет є ініціатива, яка передбачає облаштування відеоспостереження.

Встановити планують 33 камери у всіх класах школи.

Учениця 9-Б класу Тамара Левенець каже, що школярі вважають, що встановлення камер суттєво полегшить роботу як вчителям, так і учням. Адже в такому випадку дистанційні уроки відбуватимуться у кращій якості, що збільшить ефективність навчання.

«Шкільний центр інтелектуальних та розвиваючих ігор» – це наступний проєкт, який хочуть реалізувати діти. Для цього потрібно придбати різне ігрове спорядження. Оскільки ця ініціатива уже діє в їхній школі, то хочуть її вдосконалити та максимально збільшити кількість учасників. Як пріоритет – залучити учнів молодших класів.

Десятикласниця Есма Аметова розповіла, що в інтелектуальні ігри учні грають давно та беруть участь і в чемпіонатах шкільного, обласного і всеукраїнського рівнів. Школярка каже, що це дуже цікаво і хочуть створити куточок, який би, власне, з цим асоціювався.

У 10 школі щорічно відбувається чемпіонат “Крокс”, де діти із тернопільських шкіл та різних областей України змагаються у спортивних та інтелектуальних іграх. Тому учні школи вирішили зробити його масштабним і перетворити у “Фестиваль українських інтелектуальних ігор «10-й синдром»”. Для цього їм необхідні такі апаратура для озвучування, та підручні матеріали, а на це – потрібні кошти, зазначає учениця 11 класу Вероніка Дзембуляк.

Шкільний громадський бюджет цьогоріч реалізовують. Зараз для участі в ньому подали свої проєкти 23 школи міста і Тернопільської громади.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,