29.03.2024

У Тернополі поліцейські вже 2-й день складають протоколи на керівників шкіл та дитсадків

Креатор буд

Поки діти на уроках – поліція складає протоколи. Вже 2-й день навчальні заклади Тернополя «під прицілом» правоохоронців. У кабінетах директорів двері зачинені, журналістів не пускають, складають протоколи на керівників.

Директорка ТСШ І-ІІІ ступенів №7 із поглибленим вивченням іноземних мов Галина Костюк розповіла, написали звернення із підписами батьків, про те, щоб  дозволили дітям відвідувати навчальний заклад, а вчителям – проводити навчання, щоб діти могли отримувати належний рівень знань, що гарантовано Конституцією.

Таке звернення і є підставою того, що заклад працює, каже директорка. Хоча Тернопіль, за рішенням центральних органів – від понеділка у «червоній» зоні. Все ж у місті школи та садки не закрили – так  вирішили на засіданні міського оперативного штабу для боротьби з коронавірусом.

Поліція області виконує інший наказ – складає протоколи на директорів шкіл. Галина Костю каже, що, мабуть, протоколи передадуть в суд та повідомлять про заплановані засідання.

Освітяни із різних шкіл розповіли, що працюють, адже на місцевому рівні це дозволили. Також не зупиняти навчання в закладах просять  батьки. І навіть діти кажуть, що їм дистанційні уроки не до душі, адже так вивчати матеріал – важче, та й без друзів, зізнаються, вчитися не так цікаво.

Батьки і діти небезпеки в освітньому процесі наразі не бачать. Переконались, що в школах дотримуються всіх карантинних вимог.

Заступниця директора з навчально-виховної роботи ТНВК “Школа-колегіум Патріарха Й. Сліпого” Наталія Панасюк розповіла, що заклад відвідують лише половина класу, до 15-ти чоловік, сидять за партами по одному.

У Постанові Кабінету Міністрів № 641 зазначено, що (п. 15) “На території регіону, де встановлено “червоний” рівень епідемічної небезпеки, додатково до обмежень, забороняються, зокрема, відвідування закладів освіти здобувачами освіти”.

Як пояснили у поліції, на цю норму і опираються, проводячи перевірку. Наразі протоколи склали на керівників 31-ї тернопільської школи та 13-ти садочків.

Начальник Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Олександр Богомол наголосив, що якщо навчальні заклади не припинять роботу, то продовжуватимуть складати протоколи і звертатимуться до комісії, щоб школи та дитсадки таки закрили.

Міський голова Тернополя, навіть перебуваючи на самоізоляції, слідкує за ситуацією в громаді. Обурюється тим фактом, що вперше за історію незалежної України поліція складає протоколи на школи і садочки, наче вони найбільші злочинці.

На своїй сторінці у Фейсбук опублікував звернення, зокрема зазначив, що уряд лише вводить обмеження та заборони, замість того, щоб допомогти містам. І нагадав, що є постанова Конституційного суду про те, що Кабмін і створені ним комісії не мають права встановлювати карантинні обмеження, які обмежують конституційні права людини. Крім того, є рішення сесії Тернопільської міської ради про невизнання урядового посилення карантину, яке відповідає чинному законодавству.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,