24.04.2024

У Тернополі обласна рада вирішила долю спеціальної школи-інтернату

Ваша реклама

10:30. Під стінами обласної ради починають збиратися батьки, вчителі та учні Тернопільської спеціальної школи-інтернату. Вони вимагають, аби скасували рішення облради, про реорганізацію цього закладу в структурний підрозділ ліцею «Знамення». Вирішити це питання мала спеціально створена комісія. Її члени відмінили реорганізацію школи-інтернату, сьогодні ж – остаточне рішення за депутатами облради. А люди знову прийшли для того, аби вкотре висловити свою позицію.

Тетяна Рудковська навчалася в Тернопільській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті і прийшла, щоб підтримати тих, хто не погоджується із такою реорганізацією закладу.

Ніна Миколаївна Чайковська працює спеціальній школі ще з 1991 року. Вчителька початкових класів каже, об’єднання двох навчальних закладів може негативно відобразитися на навчанні учнів з особливими освітніми потреба. Тому вона, як й інші педагоги школи, вимагає відмінити рішення про реорганізацію.

Напередодні в обласній раді відбулося засідання тієї комісії, до складу якої увійшли депутати, вчителі та батьки.

Батько учня Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату пан Юрій зазначив, що комісія вирішила, що депутати прийняли помилкове рішення і що вони до цього рішення повертатися більше не будуть. Але, коли вчора отримали проект-рішення комісії, то побачили, що протокол був один, а йшлося на комісії про зовсім інші речі.

Тому, аби проконтролювати і не допустити реорганізації школи небайдужі тернополяни зібралися на мирну акцію. Головні гасла – «Прийміть законні рішення» та «не порушуйте права дітей». На сесії ж позицію людей таки почули і депутати визнали нечинним своє рішення щодо реорганізації Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи у структурний підрозділ обласного ліцею «Знамення».

Голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук наголосив, що депутатський корпус немає ніякого бажання закривати чи ліквідовувати цей ліцей. Каже, хотіли створити умови і раціонально використовувати цю структуру і приміщення, територію для дітей, які навчаються в інтернатних закладах і зокрема в «Знаменні».

Та попри те, що сьогодні рішення відмінили – реорганізація таки відбудеться. Адже згідно з Національною стратегією реформування системи інституційного догляду та виховання дітей до 2026 року в Україні не повинно залишитись жодного інтернату. Поки ж Тернопільська спеціальна школа-інтернат не змінюватиме свого статусу та що буде далі – покаже час.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,