25.04.2024

У тернопільських садочках ремонтують кухні та утеплюють фасади

Креатор буд

Поки дошкільні заклади міста не працюють через карантин, у них затіяли ремонти. У кількох ремонтують кухні, ще у деяких проводять роботи з утеплення.

До прикладу, у 6-му дитячому садочку в Тернополі вперше за 45 років зробили ремонт харчоблоку. Завідувачка закладу розповіла, у них є 11 груп, а загальна кількість дошкільнят сягає трьох сотень. Якість та умови, в яких готують їжу для дітей важливі як для вихователів, так і для батьків. Тут зробили капітальний ремонт на кухні, замінили всю сантехніку

Такі ремонти кухонь, окрім 6-го садочку проведуть ще у 3 дошкільних закладах Тернополя. Окрім цього, зазначив міський голова, дошкільні заклади утеплять ззовні. Адже, каже Сергій Надал, у міській раді розуміють, що після завершення карантину багато хто з батьків не зможе брати відпустки, щоб бути з дітьми. Тому важливо, щоб дошкільні заклади працювали все літо.

Окрім того, що в садочках тривають внутрішні ремонти, у 8-ми закладах на цей рік запланували повноцінний ремонт та утеплення фасадів, ремонт дахів та заміну всіх вікон.

У дошкільному закладі № 8, наприклад, уже замінили вікна та вхідні двері, утеплили стіни і працюють над заміною та утепленням даху. Завдяки таким роботам в садках стане значно тепліше і це допоможе зекономити на електроенергії та опаленні.

Завершити ремонтні роботи у садочках планують до 1 червня. Щоб після карантину дошкільнята Тернополя навчались у комфортних умовах.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,