20.04.2024

У тернопільській школі провели інклюзивне спортивне дійство

Креатор буд

Інклюзивну олімпіаду провели для учнів 14-тої школи та вихованців реабілітаційного центру. Все для того, аби діти із нозологіями мали досвід спілкування зі своїми ровесниками та навчилися комунікувати.

Для гри всіх учасників поділили на 4 команди. Кожна із них переймала естафету за годинниковою стрілкою. Вправи підбирали реабілітологи. Такі, аби кожен зміг взяти участь.

У кожній команді було по четверо школярів, двоє вихованців центру та координатор. Учасники повинні були насамперед здружитись. адже для перемоги слід було допомогти дітям з інвалідністю адаптуватись. На організацію змагань надихнула паралімпійські ігри, які  відбувались в Токіо.

Як пояснила організаторка культурно-дозвіллєвої діяльності в Тернопільському обласному центрі комплексної реабілітації Олена Коваль, слід проводити більше інклюзивних заходів, щоб молоде покоління змалку знало про існування дітей з інвалідністю, не боялося їх.

Організатори зазначили, що такі заходи виховують у дітях толерантність та солідарність до людей з інклюзією. А також стирають межі та руйнують стереотипи у суспільстві.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,