29.04.2024

Національний мультипредметний тест: що потрібно знати абітурієнтам

Креатор буд

Сьогодні, 30 січня, відбувся брифінг з директором департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА Ольгою Хомою та з заступником директора з питань моніторингу якості освіти Юрієм Шайнюком.

Вони розповіли про те, як буде проходити національний мультимедійний тест у 2024 році.

“Хочу зазначити, що буде три основних предмети і один на вибір. Що стосується основних предметів, то це українська мова, математика та історія України. Щодо предметів на вибір, то це українська література, іноземна мова (англійська, німецька, іспанська та французька), біологія, фізика, хімія або географія”. – повідомила Ольга Зіновіївна.

Також, Ольга Хома доповнила, що на національний мультимедійний тест передбачено дві сесії – основна та додаткова. Сесії триватимуть з 14 травня до 19 липня.

Директорка департаменту освіти і науки також розповіла скільки часу буде тривати тест.

“Для української мови та математики виділено 60 хвилин, потім двадцятихвилинна перерва і знову ж таки по 60 хвилин з історії України та предмету на вибір”. – зазначила Ольга Зіновіївна.

Юрій Чеславович, також зазначив, що вже затверджено кількість тестових балів та таблиці переведення цих тестових балів.

“Планується реєстрація учасників в березні місяці. Це було сказано директоркою українського центру оцінювання якості освіти Тетяною Вакуленко”. – повідомив Юрій Чеславович.

Директор з питань моніторингу якості освіти розповів, що планують кожен тимчасовий екзаменаційний центр обладнати камерами відеоспостереження. Та, як вже було задекларовано швидше українським центром оцінювання якості освіти, в пункті тестування буде використовуватись металодетектор.

“Важливою умовою тестування є сховище. Під час повітряної тривоги ми припиняємо роботу і всі учасники тестування йдуть в сховище. Після відбою повітряної тривоги ми продовжуємо тест. Якщо ця тривога затягується на довгий час, то кожен зможе пройти тестування у додаткову сесію, яка відбудеться з кінця червня до середини липня цього року”. – зазначив Юрій Чеславович.

У підсумку представники Тернопільської ОВА заявили, що вступники можуть ознайомитись з тестовими завданнями на сайті центру оцінювання якості освіти.



Джерело | Т1 Новини