29.04.2024

Новини компаній

Демократичний підхід до навчання та міжнародна співпраця: ТНПУ — цьогорічний переможець конкурсу “Народний бренд”

Креатор буд

Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка — цьогорічний переможець конкурсу “Народний бренд”. Цей навчальний заклад не вперше громадськість визнає кращим, що є свідченням великої довіри. Адже і студенти, і викладачі люблять те, що роблять. А також вони об’єднані спільною метою — забезпечують якісну освіту та створюють атмосферу, де кожний може розкрити свій потенціал.

“Виграти цю номінацію у справді студентському місті, студентській столиці, в молодіжній столиці України — це дорогого вартує. Сьогодні це вдвічі приємніше. Адже ця перемога здобута працею, натхненою працею багатьох тисяч випускників цього університету. І, звісно, багатьох тисяч діючих здобувачів освіти у цьому університеті”, — заявив ректор ТНПУ ім. Володимира Гнатюка Богдан Буяк.

ТНПУ — це потужний осередок гуманітарної та суспільної освіти у західноукраїнському регіоні. Сьогодні в університеті функціонує більше 130 освітньо-наукових програм різного профілю та спрямування.

“І дуже приємно, що наші випускники є успішними, визнаними і як в нашому краї, так і за його межами. І успішно працюють, навчаючи молоде покоління, не тільки в Україні, але й у різних країнах”, — наголосив ректор ТНПУ ім. В. Гнатюка.

А основна перевага навчального закладу — демократичний підхід, коли кожна думка важлива і усі мають можливість розвиватись і творчо реалізовувати себе. Університет співпрацює з понад 80 закладами вищої освіти з всього світу. ТНПУ є учасником різноманітних асоціацій та студентських товариств.

“Ми маємо більше 50 програм, подвійних дипломів. Ми маємо єдиний в західній Україні центр, інститут Конфуція. І відповідні курси вивчення китайської мови”, — сказав Богдан Буяк.

Тільки у 2023 році ТНПУ став переможцем у 5 різноманітних конкурсах системи Еразмус та Еразмус+.

За словами ректора, більше сотні здобувачів університету перебувають на різноманітних програмах академічної мобільності, знаходячись чи в Польщі чи в Румунії, чи в Естонії.

А після початку повномасштабної війни, університет перейшов на основу мілітаризованого підприємства. Тепер ТНПУ, окрім безпосереднього навчання наступного покоління українців, розгорнув масштабний великий волонтерський центр.

Тут студенти разом з викладачами допомагають військовим. Плетуть маскувальні сітки, передають продукти харчування. Виготовляють пічки обігріву, розробляють антидронові рушниці та сканери ворожих дронів.

ТНПУ — це не просто університет, це історія успіху, де внесок кожного має значення.



Джерело | Т1 Новини