14.05.2024

У Києві таксі в’їхало у зупинку. Двоє загиблих

Креатор буд

У Києві вранці таксі з номерами Uber на повній швидкості в’їхало у зупинку, збивши чотирьох людей. Двоє з них померли від травм. Про це повідомив у Facebook заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

“За попередніми даними це стало результатом того, що водій в гонитві за заробітком переробляв за кермом і просто заснув”, – повідомив Геращенко.

Він закликав ухвалити закон, який регулює роботу таксі, встановлює норми часу роботи водія комерційного автотранспорту та забороняє перепрацьовувати за кермом.

У пресслужбі Uber BBC News Україна повідомили, що компанія співчуває постраждалим і готова “надати підтримку правоохоронним органам в розслідуванні інциденту”.

“Водії, підключені до системи, не є співробітниками Uber. В Україні ми працюємо з партнерами – приватними підприємцями та юридичними особами, і очікуємо від них суворого дотримання законодавства і правил дорожнього руху”, – наголошують в компанії.

Як це сталося?

“Водій автомобіля “Хюндай Соната” зіткнувся з припаркованим автомобілем, виїхав на автобусну зупинку і врізався у кіоск. Внаслідок ДТП 41-річна жінка загинула на місці події, а 60-річна місцева мешканка померла у кареті “швидкої”, – повідомляють у пресслужбі поліції Києва.

Двох постраждалих шпиталізували.

Dtp.kiev.ua повідомляє, що ДТП сталося на Окружній, поблизу заводу “Електронмаш”.

Водія затримали. “Прилад драгер показав, що водій, 1997 року народження, не перебував у стані алкогольного сп’яніння”, – повідомили у поліції.

Поліція відкрила справу за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху). Затриманому у випадку визнання його провини може загрожувати 5-10 років ув’язнення.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,