19.04.2024

У дитсадок лише з довідкою: з 1-го червня у Тернополі запрацювали дошкільні навчальні заклади

Креатор буд

З 1-го червня у Тернополі відновлюють свою роботу дошкільні навчальні заклади, але за певних умов. Яких саме? Наша знімальна група вивчала і в дитсадку, і в міській раді.

Перше і головне – батьки мають передавати дитину вихователю на вулиці, а медсестра має виміряти температуру при вході в приміщення. Процедуру повторюють кожні чотири години. Якщо щось вказує на те, що дитина хвора – її відправлять додому. При вході в заклад організовують місце для обробки рук антисептиком.

Завідувачка Тернопільського дошкільного навчального закладу №12 Світлана Слободянюк розповіла, батьки можуть зайти, в одягнутих масках і рукавичках, виключно на територію закладу. В приміщення – зась.

У дитсадку додають, що сторонні особи не зможуть зайти в приміщення, адже о 9 ранку двері закриваються, а дітей забиратимуть батьки лише за попереднім дзвінком. Також найближчим часом не будуть проводити ніяких масових заходів. Батьки кажуть, до передбачених заходів безпеки ставлять з розумінням. Додають, за період карантину діти неабияк скучили і за друзями, і за процесом навчання в садочку.

У Тернопільській міській раді запевняють, до відкриття дитсадків в умовах карантину – готові. У заклади усі необхідні засоби закупили, а всьому персоналу, без виключення, зробили тести на COVID-19. Також додають, від батьків вимагатимуть медичні довідки про стан здоров’я кожної дитини. Адже епідемія триває. І попри пом’якшення карантину, берегти дітей від небезпеки треба.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,