24.04.2024

У день професійного свята тернопільський лікар розповів про реалії сучасної медицини

Ваша реклама

Його покликання – медицина і ця професія у нього в крові. Говоримо про Богдана Маслія – завідувача відділення радіології, кардіології та реперфузійної терапії КНП «Тернопільська університетська лікарня» Тернопільської обласної ради.

Чоловік розповідає,  він – з династії медиків. Тому, обираючи фах, інших професій пан Богдан навіть не розглядав. Зазначає – боротьба за життя пацієнтів важлива, та не рідко траплялись випадки, яким пояснення немає. Чоловік повів нашу знімальну групу в операційну. Саме там, каже, життя бореться зі смертю

Розповідає, працює з 2002 року, відколи закінчив Тернопільську державну медичну академію. Розпочав працювати лікарем у Рівному, в обласній лікарні, там вже на той час був ангіограф, такий прилад, який зараз у нас в Тернополі є. А тоді одні з перших в Україні почали на ньому працювати. Займалися агіографіями, коронарографіями дослідженням судин серця та інших органів.

Медик наголошує, що ця робота не легка емоційно та фізично. А найважливішим є правильно та вчасно зреагувати. Особливо, у випадках, коли пацієнтам терміново потрібне операційне втручання.  Пан Богдан каже, буквально за кілька годин перед приходом нашої знімальної групи тут оперували людину. Щоразу тут він пригадує операцію, коли за пацієнтку довелось боротись 6 годин. Все завершилось успішно.

Медик зазначає, зараз умови проведення операцій у їхній лікарні на рівні із  такими країнами, як Польща та Бельгія. Адже працюють, дотримуючись світових медичних стандартів. Розповідає, з початку року виконали 435 втручань, і це, зазначає, не мажа – можуть робити і втричі більше.

Богдан Маслій каже, ніколи не шкодував, що обрав фах медика.  Запевняє, врятовані життя – це його стимул розвиватись. А водночас сподівається, що і в нашій країні  медикам забезпечать  гідні зарплати, сучасне обладнання.

Сьогодні ж, у Міжнародний день лікаря, усіх медиків вітали тернополяни, з якими спілкувалась наша знімальна група. Мешканці міста переконані – медиком може бути високоосвічена та морально стійка людина, а тому всім представникам професії бажали, в першу чергу, здоров’я та інших гараздів, особливо, у час карантину.

Телеканал “Тернопіль” 1 приєднується до вітань! Бажаємо вам творчої наснаги та здійснення усіх мрій!



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,