27.04.2024

Три роки минуло з дня проведення об’єднавчого собору: митрополит Епіфаній — голова помісної церкви України

Креатор буд

Три роки справжньої духовної незалежності – Православна церква України відзначає річницю з дня проведення об’єднавчого собору. Від цього рішення  залежала доля української церкви. Багатогодинні перемовини, подекуди дуже складні, кілька десятків тисяч людей під Софією – і нарешті рішення про обрання голови нової єдиної церкви, прийнято.

З нагоди річниці об’єднавчого собору Петру Порошенкові на богослужінні в церкві, яку світ і українці сприймають як даність, хоча колись навіть не вірили в те, що таке об’єднання можливе. Голова ПЦУ – молодий митрополит Епіфаній – вручає п’ятому президенту високу відзнаку – Хрест за заслуги перед Православною Церквою України. Адже саме завдяки зусиллям п’ятого президента України Українську Православну Церкву визнали у світі.

“Я хотів висловити щиру подяку кожному, а особливо від себе особисто, від нашої Помісної Української Православної Церкви подякувати п’ятому Президентові України Петрові Олексійовичу Порошенку. Ви зробили дуже багато. Під час Об’єднавчого собору і в буремні історичні часи, коли ми зуміли провести Об’єднавчий собор і отримати Томос від Вселенського патріарха про автокефалію. Але посадивши дерево, його потрібно підливати, обрізати, доглядати. І всі ми разом робимо ці добрі справи в нашому спільному винограднику Божому”, — заявив глава ПЦУ.

Митрополит Епіфаній відзначив, що Українська Православна Церква завжди буде з вдячністю пам’ятати те, що було зроблено три роки тому і те, що робиться повсякденно і в наш час. Тому що зараз ви допомагаєте, сприяєте в утвердженні і розбудові нашої помісної Української Православної Церкви.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,