26.04.2024

Три роки був на передовій, а тепер потребує допомоги: вражаюча історія військового з Тернопільщини

Ваша реклама

Не зміг сидіти вдома,  коли на сході України почалася війна.  Михайло Мороз – військовий, який за три роки на фронті побував чи не у всіх гарячих точках. Почалося все ще з Майдану, після чого він добровольцем поїхав на війну.

Чоловік розповідає, відчував, що має бути саме там, тому навіть коли отримував поранення,  після реабілітації  знову повертався на передову. Ділиться, коли попав у  Станицю Луганську, потрапив під обстріл – група ДНР обстріляла машину. Водій отримав поранення, а Михайла викинуло з машини, коли снаряд влучив у мотор. Не дивно, що чоловік отримав важку контузію.

Після лікування Михайло знову повернувся на Схід, вже в складі окремого гірсько-піхотного батальйону. Розповідає, їх називали «вовками». Сепаритисти їх боялись.

Фатальною для Михайла  стала дата 21 березня 2017.  Тоді військовий брав участь в боях за район шахти «Бутівка». Там Михайло отримав поранення, після якого вже не зміг знову повернутися на війну.

В житті Михайла почалася інша боротьба – за власне здоров’я.  Чоловік втратив обидві ноги і зараз  живе з братом та мамою у Підгайцях. Родичі військового  кажуть, довго не могли повірити в те, що сталося. Мати учасника війни на Сході Марія Рокицька пригадує, коли побачила сина, то їй стало зле.

Зараз же головна мрія Михайла – нормальне життя. Чоловік потребує  коштів, яких його родина немає. Тому близькі, родичі та волонтери  просять допомоги в усіх тих, кому небайдужа доля Михайла Мороза – чоловіка, який впродовж понад 3-х років боронив наш з вами спокій на війні.

Волонтер Микола Дерецький розповів, що Михайло мріє про якісні протези та електровізок. Мріє і про авто, яке за кордоном можна купити за не таку вже й велику суму. Волонтер зауважує, що такі люди, як Михайло, однозначно заслуговують поваги та підтримки.

Зараз  на екрані ви бачите номери карток, куди можна перераховувати кошти на допомогу Михайлу. Близькі і рідні військового вірять, що разом ми можемо зробити мрію військового – реальністю.

НОМЕР КАРТКИ ПРИВАТБАНКУ: 5168 7573 8855 4042

НОМЕР КАРТКИ ОЩАДБАНКУ: 5167 4900 8465 8864



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,