19.04.2024

Тернопільщина з бюджетом: депутати облради ухвалили головний фінансовий документ на 2021 рік

Креатор буд

Бюджет на 2021 рік – таким було основне питання на сьогоднішньому засіданні сесії Тернопільської обласної ради. Так, за прогнозом власні доходи області, без урахування трансфертів, понад 800 мільйонів гривень.

Традиційно, почалося обговорення проєкту із правками від депутатів. Зокрема, Степан Барна, зауважив, важливою для забезпечення залишається медична сфера. Недофінансування якої зі сторони держави накладає серйозну відповідальність саме на бюджет області.

Голова облради Михайло Головко, у свою чергу, зазначив, що проєкт бюджету Тернопільщини на 2021 рік непростий, але зараз важливо його підтримати. Потім у нього можуть вносити зміни, відповідно до потреб.

Проєкт бюджету депутати підтримали майже одностайно, що є показником злагодженої роботи депутатів, переконаний голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш.

Також під час сесії підтримали ряд звернень до керівництва держави. Зокрема, щодо повернення звання Героя України Роману Шухевичу та Степану Бандері, вимагають депутати звільнити з посади Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, а також впроваджувати дієві заходи щодо боротьби з COVID-19.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,