26.04.2024

Суд змінив рішення ТВК: Радикальну партію на Тернопільщині внесуть у список кандидатів у депутати до обласної ради

Креатор буд

Адміністративний суд зобов’язав Тернопільську обласну територіальну виборчу комісію допустити «Радикальну Партію Олега Ляшка» до участі у місцевих виборах на Тернопільщині.

Зокрема, задовольнили один із позовів партійців – в обласну раду радикали балотуватися зможуть.

Головуюча суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Ольга Чепенюк зазначила, що суд дійшов висновку зобов’язати Тернопільську обласну територіальну виборчу комісію зареєструвати депутатів у кандидати до Тернопільської обласної ради, включених до єдиного та територіального виборчого списків кандидатів у депутати до Тернопільської обласної ради від Тернопільської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка, поданих до комісії 24 вересня 2020 року.

Нагадаємо, що основною проблемою у реєстрації було питання щодо внесення застави.

Заступник голови Тернопільської обласної виборчої комісії  Юрій Моргун каже, що  на момент подачі документів, згідно зі статутом партії Олега Ляшка, усі осередки в них зареєстровані без статусу юридичної особи. Додає, що частина 2 статті 225 Виборчого кодексу передбачає, що вносити плату за заставу політичної партії може районна організація, яка висуває кандидатів або вище стояча за організація партії.

Взявши до уваги позицію двох сторін, суд все ж прийняв рішення, що заставу внесли законно. Відтак, на Тернопільщині «Радикальна партія Олега Ляшка» братиме участь у виборах – наразі – до обласної ради. Інші позови ще на розгляді. Загалом у радикалів було 9 відмов у реєстрації по Тернопільщині. Що стосується інших міст України, то відмову у реєстрації радикали отримали також у містах Смілі, на Черкащині, та у Берегово, на Закарпатті.

Депутат Тернопільської обласної ради Богдан Яциковський переконаний – суд прийняв абсолютно правильне та юридично вмотивоване рішення, і це означає, що партія таки йде на вибори. Тепер зареєструвати кандидатів має територіальна виборча комісія.

Загалом же, на місцеві вибори, які відбудуться 25 жовтня, у Тернополі зареєстрували 18 партій та 9 кандидатів на посаду міського голови.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,