29.03.2024

“Школа демократичного врядування для молоді” втретє стартує у Тернополі

Ваша реклама

“Школа демократичного врядування для молоді” – проєкт, направлений на підготовку фахівців у галузі молодіжної політики зі всієї України. Про старт ініціативи розповіли організатори у Тернополі. Відбір 20 учасників такої школи розпочнеться 6 листопада.

“Їх чекає 3 освітні сесії, на яких вони навчаться працювати ефективніше з молоддю, стратегічно мислити, проєктному менеджменту, різним юридичним моментам, тобто всі необхідні знання і навички, які допоможуть організувати і реалізувати молодіжну політику у своїй громаді”, – пояснює Максим Черкашин, керівник ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад”.

А між сесіями учасникам даватимуть практичні завдання, додає Максим Черкашин. Кінцевим заданням буде підготувати проєкт стратегії розвитку. Враженнями від такої ініціативи ділиться випускниця проєкту 2019-2020 років – Ірина Лебідь.

“Це дійсно крутий проєкт, який показує лідерські якості, відкриває потенціал молоді та дорослих. Який дає можливість співпрацювати усім верствам населення тому скільки людей, стільки думок”.

Таку “Школу демократичного врядування для молоді” у Тернополі організовують вже втретє. Після кожної ініціативи вносять певні зміни, зважаючи на відгуки та побажання учасників.

“Одним із елементів проєкту є активізація громадськості на місцях, виявлення людей, які зможуть піти на роботу в органи місцевого самоврядування. Завдяки проєкту громадські активісти більше дізнаються, як працює органи місцевого самоврядування, як надаються ті чи ніші послуги”, – каже виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України, партнер проєкту Ігор Гірчак.

Вже завтра, 6 листопада, на сайті Центру розвитку громадcької активності розмістять онлайн анкету для реєстрації. У “Школі демократичного врядування для молоді” зможуть взяти участь працівники місцевих рад, які відповідають за роботу з молоддю, або члени громадських організацій.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,