29.03.2024

Розпочали операцію з порятунку заблокованих в “Азовсталі” воїнів

Ваша реклама

Фото: Reuters

Українських військових рятують з “Азовсталі”. Сьогодні вночі поранених військових з «Азовсталі» евакуювали в лікарню Новоазовська на території «ДНР». Туди доставили 53 важкопоранених бійців.

Ще 211 — евакуювали через гуманітарний коридор в окуповану Оленівку. Їх планують повернути на підконтрольну Україні територію за процедурою обміну. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Операцію з порятунку воїнів прокоментували у Генштабі ЗСУ.

Вищим військовим командуванням було віддано наказ командирам підрозділів, які перебувають на “Азовсталі”, зберегти життя особового складу.

Триває операція з порятунку заблокованих на території заводу захисників України.

“Захисники Маріуполя – герої нашого часу. Вони назавжди в історії. Це окремий загін спеціального призначення “Азов”, 12-та бригада Національної гвардії України, 36-та окрема бригада морської піхоти, прикордонники, поліцейські, добровольці, тероборона Маріуполя.

Утримуючи позиції на “Азовсталі”, вони не дозволили противнику перекинути угруповання чисельністю до 17 батальйонних тактичних груп (близько 20000 особового складу) на інші напрямки. Тим самим завадили реалізувати план щодо швидкого захоплення Запоріжжя, здійснити вихід на адміністративний кордон Донецької та Запорізької областей і створити умови для оточення угруповання ООС”, – йдеться у повідомленні.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,