26.04.2024

Робота дитсадків Тернопільщини: антисептики, паперові рушники та заборона входити на територію батькам

Креатор буд

У групі не більше 10 дітей і повна дезінфекція всіх речей та приміщень. Це лише частина правил, яких повинні дотримуватися в дитячих садочках України через епідемію коронавірусу. Саме тому Т1 Новини разом з представниками Держпродспоживслужби поїхали до одного з дитсадків району. Головне завдання – з’ясувати, у якому ж режимі тепер мають працювати дошкільні заклади.

Відвідали сьогодні ясла-садок «Кобзарик», що у Великій Березовиці. Одразу ж біля входу на територію всім проводять температурний скринінг.

У закладі розповідають, щоранку тут вимірюють температуру працівникам і діткам. Повторюють процедуру кожних чотири години, а всі результати записують у спеціальний журнал. Щодо батьків, то їх на територію садочка не пускають.

Отож, йдемо в середину. Тут, при вході, фахівці просять показати оновлений графік, за яким тепер працює дошкільний заклад. Директорка ДНЗ ясла-садочок “Кобзарик”  у смт. Велика Березовиця Світлана Караба розповіла, що в спеціальному журналі записують всі процедури, як і проводять протягом дня.

Спеціалісти Держпродспоживслужби зауважили, серед іншого, згідно з новими вимогами  в садочках мають користуватися лише одноразовими рушниками. Окрім того, обов’язковими є багаторазові вологі прибирання спеціальним розчином.

Далі йдемо до ігрової кімнати. Працівники дитячого закладу кажуть, згідно з вимогами забрали всі м’які іграшки та килими з ворсом. Інші ж речі регулярно дезінфікують.

Начальниця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тернопільського районного управління ГУ держпродспоживслужби у Тернопільській області Олена Паламар зауважила, що проводити миття та дезінфекцію усіх поверхонь, в тому числі іграшок, столиків, ручок дверей, потрібно не рідше, ніж кожних 2 години.

Дітей, до слова, в приміщенні розсаджують з дотриманням дистанції – через одне крісло. Малюки кажуть, знають що таке коронавірус і дотримуються всіх карантинних правил.

Варто зауважити, що більшість занять зараз відбуваються на вулиці. Кожна група грається на окремих майданчиках, а всі вихователі – в масках і рукавичках. Їх, за правилами,  змінюють щочотири години.

Вихователька Любов Боднар розповіла, що в приміщенні діти часу практично не проводять.

Фахівці ж Держпродспоживслужби наголошують, дотримання карантинних вимог є однією з головних запорук здоров’я дітей. Начальник Тернопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Микола Сипко розповів, що на території району відновили роботу 16 садочків.

У такому ж режимі, як садочок у Великій Березовиці, продовжують свою роботу й інші ДНЗ, які в період карантину працюють на території Тернопільській області. Працівники закладів кажуть, слідкують за дотриманням всіх вимог, адже від їх дотримання залежить здоров’я малечі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,