26.04.2024

Результати виборів на Тернопільщині: чому в області представники ДВК досі рахують голоси

Креатор буд

4 дні минуло з дня виборів. А обласні територіальні виборчі комісії Тернопільщини досі рахують голоси на місцях. А все, кажуть, через нове законодавство, довгі списки кандидатів та періодичні проблеми з електронними системами.

Біля виходу із зали обласної територіальної виборчої комісії  наша знімальна група зустріла представниць із Козлова, жінки щасливі, адже їхні протоколи прийняли.

Голова Козлівської ДВК (Козівський район) пані Наталя каже, що підрахунок справді тривав довго, адже нюансів виникали чимало. Тому сумнівні моменти перевіряли та переглядали, але загалом, каже, ні скандалів, ні порушень у них не було.

Та не усі можуть видихнути з полегшенням. Адже багатьох членів ДВК повертають на дільниці для доопрацювання. Голова обласної територіальної виборчої комісії Галина Щигельська каже, недоліки незначні, проте їх варто виправити. Тому багато комісій досі працюють. Фактично, дані лише трьох ВК вже затверджені. Такою ситуацію в ОВК, зізнаються, не здивовані, адже через нововведення цього слід було чекати.

Нагадаємо, члени ДВК, які знаходяться у селах, селищах та невеликих містах, звозять свої результати та бюлетені до територіальної виборчої комісії. Після чого представники територіальної – приїжджають в обласну та здають протоколи. Ті, кого відправили на доопрацювання, та ті, хто ще досі рахують голоси, повинні здати результати до 3-го листопада. Це крайній термін для затвердження виборчих результатів. До 6-го листопада у Тернопільській обласній територіальній виборчій комісії повинні оголосити переможців у виборах 2020.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,