05.05.2024

Рекомендації Міносвіти: як тернопільські школи працюватимуть в умовах карантину

Ваша реклама

Вхід у школу з різних сторін, навчання у дві зміни, і за можливості, на свіжому повітрі. А ще – температурний скринінг, соціальна дистанція та дезінфекція. Такі рекомендації на початку серпня опублікували на сайті МОН України. Чи дотримуватимуся їх у Тернополі – дізнавалась знімальна група Т1 Новини.

Тернопільська ЗОШ  I-III ступенів №28 – одна із найбільших у нашому місті. Тут 100 вчителів та 1220 учнів. Відразу помітно – підготовка до нового навчального року в розпалі. Коридори та класи фарбують, що вийшло із ладу – ремонтують.

Вчителька початкових класів Тетяна Снятовська з першого вересня стане класною керівницею 32 першокласників. Зізнається, вже засумувала за звичним навчальним процесом. Каже, що бракує живого спілкування, хочеться бачити дітей за партами,  і щоб все було добре. Зауважує, з першим класом важко навчатися дистанційно, адже до кожної дитини треба підійти, кожній в руку вкласти олівчик, ручку, за осанкою слідкувати. На дистанційному навчанні – це не так просто.

Враховуючи те, що з 1 вересня у школі стане більше щонайменше на 90 дітей, можливості дотримуватись дистанції не буде. У закладі планують двомісні парти замінити одномісними.

Директорка Тернопільської ЗОШ  I-III ступенів №28 Лілія Вавринів розповіла, що це займе більше місця. Тому вже запланували винести шафки для кожної дитини у коридор, щоб звільнити більше місця вже в класній кімнаті.

Показали у закладі і засоби дезінфекції та маски, які залишились із минулого навчального року. Вже склали список того, що потрібно докупити, і зовсім скоро на це із міського бюджету повинні виділити гроші.

Стосовно ж кількох входів у навчальний заклад та мінімального контакту дітей між собою, тут ситуація, кажуть, дещо інша. Лілія Вавринів пояснює, що у їхній школі – це нереально. Адже навчання тут відбувається й так у дві зміни, а щоб відкрити всі входи-виходи, необхідно залучати додаткові трудові ресурси.

Чи тестуватимуть вчителів на антитіла до коронавірусу наразі невідомо. Та щоб перевірити, чи справді навчальні заклади готові до роботи – Державна служба якості освіти України проводить анкетування. Директори, вчителі та батьки можуть анонімно повідомити про проблему на офіційному сайті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,