08.05.2024

Передвиборча агітація

Радикальну партію Олега Ляшка включили у виборчий список до Тернопільської обласної ради

Креатор буд

Тернопільська обласна територіальна виборча комісія виконала рішення суду і допустила Радикальну Партію Олега Ляшка до участі у місцевих виборах на Тернопільщині. Зокрема, зареєстрували кандидатів у депутати до Тернопільської обласної ради.

Нагадаємо, члени обласної ТВК раніше не зареєстрували кандидатів у депутати ві Радикальної партії Олега Ляшка до обласної ради через проблемне питання щодо внесення застави. Представники партії відстояли своє право балотуватися на місцевих виборах в Тернопільському окружному адміністративному суді, рішення якого підтримав і Апеляційний суд у Львові.

Депутат Тернопільської обласної ради Богдан Яциковський зазначив, що в суді довели те, що вони праві, і подякували комісії за те, що вони виконали рішення суду, тому що іншого шляху не було.

Фахівці переконані, ситуація, яка склалася, пов’язана, перш за все, із виборчим законодавством, яке змінили перед виборами і не встигли доопрацювати.

Заступник голови Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії Юрій Моргун каже, якщо раніше вибори проводилися впродовж 3-х місяців, то зараз вони ущільнилися до півтора. Ті процедури, які комісія повинна виконати, фізично не встигає. Новостворена ЦВК теж не встигає за цим процесом і продукувати підзаконні нормативні акти, як це передбачено самим кодексом, додає Юрій Моргун.

У той же час, у Підволочиській громаді у радикалів проблеми тривають. Хоча Апеляційний суд Львова скасував рішення Підволочиської селищної ТВК і зобов’язав зареєструвати кандидатів на посаду селищного голови і у депутати селищної ради від Радикальної Партії. Але, наразі, комісія не виконала рішення суду у частині реєстрації кандидатів у депутати. Зареєстрували лише кандидата на посаду селищного голови.

Депутат Тернопільської обласної ради Богдан Яциковський каже, звертатимуться у ЦВК, щоб розпустили цю комісію. Будуть звертатися і до суду, щоб притягнути до кримінальної відповідальності.

Зауважимо, загалом від Радикальної партії Олега Ляшка на місцеві вибори на Тернопільщині йде понад тисяча кандидатів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,