17.05.2024

Призов резервістів починається сьогодні в Україні

Ваша реклама

Призов на військову службу. Сьогодні в Україні розпочинається призов резервістів. Призиватимуть громадян України віком 18 до 60 років. Це будуть як офіцери, так і рядовий, сержантський склад. Про це йдеться в коментарі щодо відповідного указу Президента Володимира Зеленського на сторінці командування Сухопутних військ Збройних сил України.

Максимальний термін служби 1 рік.

Резервісти оперативного резерву першої черги проходитимуть службу у тих військових частинах і за тим фахом, в яких вони проходили службу до цього та підписали контракт (якщо під час попередньої служби військовий був водієм-механіком у військовій частині, то його призивуть у цю ж частину на цю ж спеціальність.

За призваними резервістами зберігається робоче місце та середньомісячна заробітна плата.

Резервісти першої черги мають самостійно з’явитись у свої військові частини або Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (колишні військкомати).

Якщо резервіст не може бути призваним, необхідно особисто надати документи, які це підтверджують.

Хто такі резервісти? І навіщо вони потрібні? Це українці, які підписали контракти з командирами конкретних військових частин і тепер входять до оперативного резерву. Згідно із законом, їх можуть призвати в особливий період, щоб оперативно доукомплектувати Збройні сили. До резервістів належать і ті, хто звільнився зі Збройних сил під час особливого періоду (тобто з березня 2014 року) і є придатним до військової служби.

Резерв першої черги — ті, хто брав участь у бойових діях у Луганській і Донецькій областях з 2014 року.

Резерв другої черги — це резервісти та військовозобовʼязані, якими будуть доукомплектовувати військові частини, що не входять до бойового складу ЗСУ, наприклад «стройбат». У резерв другої черги входять і ті, ким будуть доукомплектовувати підрозділи територіальної оборони.

Мобілізаційний резерв — це ті військовозобовʼязані, яких призивають при мобілізації та далі готують за військовими спеціальностями. До мобілізаційного резерву належать і військові запасу — ті, хто раніше вже пройшли строкову службу.

Громадський резерв — добровольці.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,