25.04.2024

Працівники Чортківського хлібокомбінату вимагають виплатити заборговану зарплату

Ваша реклама

Рік без зарплати змусив людей перекрити дорогу. Йдеться про працівників державного підприємства “Чортківський комбінат хлібопродуктів”. Рух заблокували на міжнародній трасі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече.

Люди кажуть, вже не мають чим оплачувати комуналку і годувати дітей. Але  їхніх проблем уперто не чують. Протестують і колишні працівники. Розповідають, після проблем із виплатами почали і масово звільняти людей, але чесно заробленого досі їм не видали.

Пікет людей привернув увагу. І не тільки водіїв, автомобілі яких утворили затор на дорозі. Приїхав і пообіцяв допомогти, звернувшись у відповідні інстанції, заступник голови Чортківської районної держадміністрації Іван Заболотний.

Пішохідний перехід на автошляху протестувальники все ж розблокували. Далі пішли до адміністративного корпусу хлібокомбінату. Вимагали зустрічі із керівництвом, але до людей так ніхто і не вийшов.

Пікетувальники дали чиновникам тиждень, аби заборговану зарплату почали виплачувати, або обіцяють відновити акції протесту. І одночасно побоюються, нібито, хлібокомінат вже розпродують і таким чином намагаються позбавитись працівників.

Нагадаємо, навесні цього року на хлібокомбінаті провели перевірку і виявили, що зникло зерно зі стратегічних запасів держави. Об’єм майже 2 тисячі 700 вагонів на 800 мільйонів гривень. Правоохоронці досі з’ясовують, куди ділося зерно.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,