26.04.2024

Петиції і протести: чому зросла ціна за постачання газу і скільки платитимуть тернополяни

Ваша реклама

На сайті президента — петиція. Українці вимагають скасувати оплату за доставку та за транспортування газу. Своє невдоволення висловлюють і іншими способами. Перекритими дорогами, та масовими пікетами по всій країні.

Регіонами України прокотилася хвиля протестів через зростання цін на комунальні послуги. Йдеться про підвищення вартості транспортування газу. Наймасовіші “тарифні протести” відбулися в східних регіонах.

Так, в Харкові перекрили міжнародну трасу, а в Полтаві півтисячі людей вийшли на головну площу міста. Мала відбутися акція протесту і на Тернопільщині. У соціальних мережах користувачі писали, що у Чорткові місцеві активісти пікетуватимуть проти підвищення цін.

Тернополяни ж новими тарифами також незадоволені. Кажуть, пенсій та зарплат і без того ледь вистачає на прожиття, а з підвищенням цін буде ще складніше.

Отже, жителі Тернополя за новими тарифами транспортування газу платитимуть 88 копійок за 1 метр кубічний — ціна без урахування ПДВ. Однак, не всюди така вартість. Її визначають для кожного регіону індивідуально.

Найвища ціна за розподіл газу з нового року у Лубнах — 2,45 грн , Тисмениці – 2,37 грн, а також Чернівцях -2,30, Мелітополі – 2,18. Ціна у “Тернопільміськгаз” — 88 копійок, а у “Тернопільгаз”, який обслуговує область — 2,17 грн.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,