23.04.2024

Перерахунок пенсій: хто на Тернопільщині отримає у грудні +37 гривень

Ваша реклама

На 37 гривень 82 копійки – саме на стільки, в середньому, зросте пенсія для людей, які втратили працездатність. Загалом перерахували пенсії майже 250 тисячам жителів області. В результаті – більше 150 тисяч українців з грудня отримуватимуть більше коштів.

Щодо переліку груп осіб, яких стосується перерахунок, то йдеться про інвалідів війни та осіб, які постраждали в Чорнобильській аварії. Також підвищенню і перерахунку підлягають ті групи, які залежать від рівня прожиткового мінімуму – це пенсії за особливі заслуги, надбавки ветеранам війни, учасникам війни і учасникам бойових дій, розповів заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Володимир Івахов.

У число тих, кому підвищили виплати від держави, потрапили і сім’ї, які залишились без годувальників. На одну дитину виплата становить мінімум 1769 гривень, на двох – 2 122,80 і 2 653, 50 грн – на трьох дітей.

Володимир Івахов каже, що перераховані пенсії громадяни зможуть отримувати вже з 4 по 25 грудня.

Та чи реально прожити місяць на ці гроші, і скільки в ідеалі хотіли б отримувати від держави пенсіонери Тернополя – в них особисто запитала наша знімальна група. На вулиці зустріли, до прикладу, пані Тамару Лобур. Жінка каже, має великий стаж роботи – 47 років, а пенсію отримує – 2 тисячі 200 гривень. Жінка, каже, тішилась би, якби мала хоча б 4000.

А от пан Ярослав Іванюк каже, аби грошей вистачало на комуналку, їжу і мінімальні потреби, хотів би б отримувати від держави хоча б 6 тисяч гривень. А по тих 2 тисячі, які отримують більшість пенсіонерів чоловік каже, що це просто насмішка над людьми.

До слова, ознайомитися з переліком всіх категорій населення, кому перерахували пенсії, можна на офіційному сайті Пенсійного фонду України.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,