29.03.2024

Педагогічний челендж 2020: як відбуватиметься навчання у тернопільських школах

Креатор буд

Інтерактивні локації, фотозони та новий формат проведення. У Тернополі відбулася щорічна педагогічна конференція. Через епідемію коронавірусу цьогоріч захід провели під відритим небом.

В міському управлінні освіти і науки кажуть, участь в заході взяли представники дошкільних начальних закладів, шкіл та профтехучилищ з усієї Тернопільської ОТГ.

Начальниця управління Ольга Похиляк зазначила, що зараз варто бути готовими працювати у незвичному режимі. Не лише тут, з керівниками закладів, методистами, управлінцями. Кожен керівник на своєму місці має бути готовий до різних викликів часу. До того ж, з 1 вересня буде діяти змішана форма навчання, тож працювати дистанційно повинні вміти і вчителі, і учні.

Новий навчальний рік та режим роботи. Керівники навчальних закладів кажуть, цьогоріч навчання почнеться без гучних святкувань. Окрім того, на дітей та вчителів чекає низка нових правил.

Завідувачка Тернопільського навчально-виховного комплексу “Спеціалізована загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад №1” Жанна Боднарчук каже, що батьки не заходитимуть в приміщення, обов’язкова дезінфекція, вихователі будуть в масках. Розробили також різний час виходу дітей на прогулянки, тепер, зауважує, багато часу проводитимуть на свіжому повітрі. Тобто, дотримуватимуться усіх рекомендацій МОЗ.

Окрім того, в рамках  заходу, підсумували минулий навчальний рік. У міській раді кажуть, за цей час чи не в кожному закладі міста зробили капітальні ремонти. Все це для того, аби діти і вчителі працювали у максимально комфортних умовах, зазначив заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

Додамо, до дня знань, педагоги отримали символічні подарунки та нагороди.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,