03.05.2024

Печерський суд Києва випустив на поруки ветерана-десантника Олександра Погребиського

Креатор буд

Сотні людей, серед яких десятки ветеранів і волонтерів, прийшли під Печерський суд, щоб підтримати свого побратима, ветерана російсько-української війни Олександра Погребиського, якого безпідставно затримали під Верховною Радою.

Серед присутніх був і п’ятий президент України Петро Порошенко, який взяв на поруки десантника. Порошенко наголосив, що на лаві підсудних мають сидіти зрадники України, а не патріоти.

Нагадаємо, Олександра Погребиського протиправно затримали під стінами Парламенту після того, як інший активіст на знак протесту проти антиукраїнських заяв нардепа з ОПЗЖ Волошина облив того зеленкою. Інцидент зафіксували кілька камер, з яких добре видно як Волошин б’є в обличчя активіста Ігоря Чепкасова, коли того вже затримала поліція. Народні депутати звернулись до СБУ із заявою щодо висловлювань Волошина. Утім, влада переслідує після інциденту не нардепа, який вдарив беззахисну людину, а патріотів.

Олександр Погребиський подякував всім присутнім і наголосив на необхідності проукраїнським силам об’єднуватись заради перемоги над російською агресією.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,