25.04.2024

Око видалили одному з пацієнтів, які осліпли після лікування у чортківській лікарні

Ваша реклама

Осліпли під час лікування. Понад двадцять жителів Чортківської громади втратили зір після уколів в очі. Люди ходили на процедури в місцеве офтальмологічне відділення, їм встигли зробити кілька уколів в очі, а на останній щось пішло не так. І пацієнти почали масово сліпнути. Як зараз почуваються постраждалі і що відомо про медикаменти, які призвели до таких наслідків — читайте далі.

Орест Зрайчик повністю осліп після того, як чортківські лікарі зробили йому укол в обидва ока. Чоловік має цукровий діабет. Все життя працював шофером. Коли зір почав погіршуватися, пішов у чортківську лікарню. Лікарка запропонувала вколоти ліки в очі. Дві процедури пройшли нормально, а після третьої — суцільна темрява.

Дружина Ореста Галина розповідає, що для них це стало шоком. Разом з Орестом моментально осліпли ще 22 людей. Всі вони втратили зір після уколу в очі препаратом “Авастин”.

Усім проводили процедуру в один день — вранці 16 лютого. А надвечір людям стало гірше, їх почали направляти у Тернопільську обласну лікарню, а родичі звернулися до поліції.

“За даним фактом порушили, кримінальне провадження, відомості були внесенні до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 140 кримінального кодексу — це неналежне виконання лікарями свої службових обов’язків”, — відзначає начальник відділу комунікації ГУ Національної поліції у Тернопільській області Сергій Крета.

Постраждалі розповідають, в обласній лікарні їм терміново провели операції. Там вони і були на лікуванні. Але конкретно, які втручання довелося робити, щоб врятувати зір пацієнтам — не знаємо. Дирекція лікарні каже: “Категорично без коментарів”.

Відомо, що не всім хірургічні втручання допомогли. Дочка одного з пацієнтів каже, що батька відвезли в Одесу, де видалили одне око. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,