20.04.2024

Оголосили вирок “телефонним” шахраям, через яких жителі Тернопільщини втратили понад мільйон гривень

Креатор буд

Фото: Укрінформ

Оголосили вирок “телефонним” аферистам. Суд оголосив вирок двом із трьох учасників злочинної групи, які привласнювали гроші жителів Тернопільщини. Зловмисників засудили до 9 та 7 років позбавлення волі.

Правоохоронці встановили дев’ять випадків шахрайств. Зловмисники збагатилися на понад 1 млн грн. Слідчі з’ясували, що напередодні злочинів аферисти прибували до Тернополя. Вночі вони телефонували до людей, представляючись поліціянтами. Під час телефонної розмови, використовуючи ефект несподіванки, вони повідомляли особам, що їхні родичі вчинили ДТП, внаслідок якої потерпілий начебто перебуває у лікарні.

Надалі шахраї пропонували швидко передати їм певну суму за не притягнення до кримінальної відповідальності родичів. Потерпілі, здебільшого люди похилого віку, були впевненими, що обвинувачені дійсно є працівниками правоохоронних органів й передавали їм гроші.

Кримінальне провадження щодо третього учасника групи перебуває на судовому розгляді. Про це повідомила пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,