19.04.2024

Облаштування «Дому ветерана» у Тернополі – один із проєктів Громадського бюджету

Ваша реклама

У Тернополі планують облаштувати «Дім ветерана». Саме такий проект вже вдруге подали на Громадський бюджет.

Ініціатор створення спортивно-реабілітаційного центру для учасників АТО/ООС “Дім ветерана” Назар Сарабун розповів, що минулого року проект подавали участь у Громадському бюджеті, як великий, а він набрав необхідну кількість голосів, як малий.

Тому так зробили цього року. Проєкт створення спортивно-реабілітаційного центру для учасників АТО/ООС та членів їхніх сімей “Дім Ветерана” – це одна із малих ініціатив, яка змагається за право бути реалізованою коштом Громадського бюджету у 2021 році.

Автор проєкту, командир 6-ї резервної сотні Добровольчого українського корпусу Сергій Коновал каже, що в проекті прописав усе необхідне – від меблів до спортивного обладнання.

Завдяки проєкту планують відповідно облаштувати 3 кімнати у «Домі ветерана» – лекторій, спортзал і хаб, тобто кімнату для роботи на комп’ютерах. Інші роботи тут, тобто ремонт, проводка, і решту – хлопці вже доробляють власними силами і з допомогою небайдужих. Основне завдання проєкту – підтримка, відновлення здоров’я, повернення до повноцінного життя учасників бойових дій.

Назар Сарабун зазначає, що зараз ініціатори засновують ветерансько-волонтерську бізнес асоціацію і у майбутньому тут відбуватимуться тренінги, навчання, бізнес-школа. Це буде місце, де ветерани зможуть розвиватися, а також їхні сім’ї, їхні діти і вони зможуть створювати ветеранську мережу.

«Дім ветерана», який вже другий рік облаштовують хлопці, буде першим таким у Тернополі.

Боєць 6-ї резервної сотні Добровольчого українського корпусу Роман Безкостий каже, що проблеми ветеранів насправді вирішуються тільки ними самими. Додає, що чомусь держава не дуже хоче вирішувати питання з реабілітацією і соціалізацією ветеранів у мирному житті.

Більше про проєкт створення спортивно-реабілітаційного центру для учасників АТО/ООС та членів їхніх сімей “Дім Ветерана” можна дізнатися на сайті https://budget.e-dem.ua/. Там же можна підтримати ініціативу своїм голосом.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,