26.04.2024

Не коронавірусом єдиним: чим запам’ятався 2020 рік депутатам Тернопільської обласної ради

Ваша реклама

2020-й рік завершився і кожному він запам’ятався чимось особливим. Що ж було найгіршим, і за що варто подякувати року, який минув, запитуємо у депутатів і депутаток Тернопільської обласної ради.

Коронавірус у ТОПах. І як найгірше, що сталося у 2020-му, так і найкраще.

Більшість опитаних визнають, виклики, які постали перед нами — пов’язані, перш за все, із епідемією коронавірусу.

“Ми переживаємо найстрашнішу пандемію за останні 100 років, яку порівнюють зі знаменитою “іспанкою” 1918 року”, – розповідає Святослав Лебонтов.

“Тотальний страх. Це те погане, що ми випробували на українському суспільстві і світовому. Страх є заразний, необґрунтований, тотальний, він живе не тільки в голові, він починає поселятися у тілі, в сім’ях, на роботі. Це та річ, над якою треба добряче помислити і зробити аналіз того поганого”, — наголошує Наталія Турецька.

Та є і депутати, для яких коронавірус був не настільки страшним, порівняно із іншими подіями і викликами 2020-го.

“Дуже неприємні були постійні спроби скасувати закон про мову або його положення. Призначення плагіатора, людини Януковича на Міністри освіти і науки — це просто в голові не вкладається”, — розповідає Вікторія Кривоніс.

“Коли один із військовослужбовців був поранений і його не могли евакуювати протягом довгого часу, і він загинув. Такий вплив, який зробили на деморалізацію військових він є жахливим”, — зізнається Валерій Чоботарь.

2020 приніс багато негативного, зауважили депутати, та все ж, наголошують, це випробування треба не просто забути, а зробити правильні висновки.

Шукати “плюси” треба і в поганому. Навіть в епідемії коронавірусу і пов’язаним із нею карантином.

“Я мала можливість займатися своєю улюбленою справою. Я люблю рослини, висаджувати і доглядати квіти, я повністю себе присвятила себе цій справі. Намагалася шукати позитиви. І мені це вдавалося”, — каже Марія Чашка.

Кар’єрний ріст – теж для частини депутатів став позитивом у 2020-му. Так, Марія Чашка очолила Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі. В перелік можна додати і те, що всі присутні у 2020 році вперше або повторно стали депутатами.

Та все ж у новий рік всі йдуть із новими сподіваннями на краще. І депутати обласної ради не виняток.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,