06.05.2024

На Тернопільщині по-особливому відсвяткували День Незалежності

Ваша реклама

Відсвяткувати День Незалежності України по-особливому. На двох колесах. Так вирішили мешканці Копичинецької ОТГ. Уже другий рік поспіль 24-го серпня усі охочі жителі громади долучаються до веломарафону дистанцією у 42 кілометри.

Організатор «Копичинецького веломарафону», голова ГО “Копичинці ТА околиці” Богдан Келічавий розповів, що Шлях проходить через 8 населених пунктів: Копичинці, Яблунів, Тудорів, Майдан, Оришківці, Гадинківці, Теклівка, Котівка, звідки учасники повертаються назад в Копичинці.

Ідея, розповідає організатор, виникла минулого року під час святкування першої річниці створення ОТГ. Саме тоді й вирішили таким вело маршрутом об’єднати населені пункти.

“Копичинецький веломарафон” цьогоріч, через дощ, розпочали пізніше від запланованого часу, о 10:30. Центральною дорогою учасників супроводжували поліцейські. У кожному населеному пункті марафонці зупинялись. Дісталися до фінішу 24 велосипедисти о 15:16. Зізнаються, не поспішали. Адже в пріоритеті реалізація ідеї та позитивні емоції.

Одна із учасниць веломарафону Катерина Мельник розповіла, що заходом задоволена, а в подоланні подібних дистанцій вже має досвід. Ще одна учасниця – Олександра Ясінська зізналась, що попри труднощі, які виникали, зокрема, через погоду, задоволена, що долучилась до марафону. Інші велосипедисти запевняють, що теж не пошкодували про участь в заході.

Маршрут пролягав через польові дороги. Тому погода, дещо заважала велосипедистам.

Оскільки веломарафон присвятили 29-й річниці Незалежності країни, були й ті, хто проїхав 42 кілометри у вишиванках. Кажуть, що отримані емоції були варті зусиль.

Учасники зізнаються, що останні кілометри дистанції були найважчими. Дехто самостійно їх подолати таки не зміг. Кажуть, новачкам така відстань справді дається нелегко.

Попри це, всі учасники задоволені, а це – найважливіше. Організатори переконують, влаштують воломарофон у Копичинецькій ОТГ й наступного року. Та закликають долучатися до заходу усіх охочих.



Джерело | Т1 Новини