25.04.2024

На Тернопільщині фермери можуть продавати продукти на платформі “Відкритий ринок”

Ваша реклама

Відтепер усі необхідні товари виробництва дрібних фермерів можна буде придбати онлайн, або ж замовити у телефонному режимі.

У період карантину більшість магазинів переходять у онлайн-формат. Не виняток і продавці сільськогосподарської продукції.

Відтепер усі необхідні товари виробництва дрібних фермерів можна буде придбати онлайн, або ж замовити у телефонному режимі. З’явилась така можливість завдяки новій платформі “Відкритий ринок”.

“Відкритий ринок”- це нова платформа, де виробники сільськогосподарської продукції можуть пропонувати свій товар, а покупці обирати найвигідніші для них пропозиції. Ініціатори створення кажуть, платформа в умовах карантину має допомогти фермерам продавати і заробляти.

– Така є проблематика у зв’язку із коронавірусом. Ринки закриті, нема можливості селянам. Що стосується середніх виробників, то вони мають оптові збути- проблем немає. Малі, то завжди був ринок, куди вони приїжджали, продавали свою продукцію і мали обігові кошти, – розповів секретар Бережанської міської ради Петро Гончар.

Ресурсом можуть користуватись люди по всій Україні, а реєстрація абсолютно безкоштовна. Та за якість відповідає не сайт. Споживач може прочитати рекомендації Держпродспоживслужби і обирати товар самостійно, без підтвердження якості від продавця. Та в разі неякісного продукту – можна подати скаргу і тоді продавця на платформі заблокують.

– Незалежно, будуть ринки відкриті чи закриті, цей ресурс допоможе їм і стане при нагоді. У них буде вибір- продавати на ринку, або їздити на ярмарки, або продавати онлайн. Я думаю, що свого часу дрібне фермерське господарство перейде онлайн, – сказав керівник ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” Максим Черкашин.

Платформу презентували 15 квітня, і на ній вже зареєструвалось близько 200 користувачів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,