11.05.2024

На провокації не поведеться: Тернопільщині представили нового прокурора

Креатор буд

Прокуратура Тернопільщини отримала нового очільника. Ним став 30-річний Микола Петришин. Ще до призначення місцеві ЗМІ зацікавили статки чоловіка, а вчора мережею поширили  інформацію про пиятику нового прокурора в перший робочий день. Коментував ситуацію, а також розповів про пріоритети у подальшій роботі Микола Петришин на прес-конференції. 

Скандал у перший робочий день. Вчора в обласній прокуратурі представили  нового керівника – Миколу Петришина. А ввечері про його, нібито, веселе та гучне святкування вже написали місцеві ЗМІ. Тож, на першій прес-конференції новий прокурор, зокрема,  спростовував цю інформацію.

Прокурор Тернопільської області Микола Петришин каже, що такий сигнал і справді був і інформацію перевірили підрозділи генінспекції Офісу генерального прокурора. За результатами перевірки, продовжує, встановлено відсутність будь-яких фактичних даних, які б вказували на розпивання алкогольних напоїв, вживання інших напоїв, будь-яких святкувань, та взагалі, перебування сторонніх осіб в його кабінеті.

Інформацію про розпивання алкоголю з нагоди свого представлення Микола Петришин називає провокацією.

Згадав новий прокурор і про свої статки. Запевняє – усе задеклароване майно, куплене задовго до роботи прокурором, ще у 2006-2007 роках і це майно не має жодного стосунку до його роботи в прокуратурі.

Щодо робочих питань, то з усіма справами Микола Петришин пообіцяв ознайомитись вже найближчим часом. Поки ж назвав пріоритети у своїй подальшій діяльності.  Зокрема закцентував на виявленні та фіксації в подальшому винних осіб за вчинення корупційних злочинів, виявленні злочинів у фінансовій сфері, у земельних сферах. Особливу увагу, каже, приділять боротьбі з незаконним обігом наркотичних речовин та зброї.

До слова, попередником Миколи Петришина був Петро Бойко. Він очолював прокуратуру області протягом 8-ми місяців. Чи залишиться працювати на Тернопільщині, та яку посаду отримає – наразі не відомо.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,