29.03.2024

На порозі надзвичайного стану: як не допустити відключення електрики розповіла Юлія Тимошенко

Креатор буд

Ввести в Україні енергетичний надзвичайний стан. На цьому наголосила лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко під час візиту на найпотужнішу в Україні теплоелектростанцію – ТЕЦ-5.

Вона заявила, що треба терміново створити спеціальну урядову комісію із ексміністрів енергетики, колишніх керівників різних енергетичних галузей, адже вони знають, як вийти із енергетичної кризи.

Юлія Тимошенко підкреслила, що в газових сховищах є певний обсяг газу, який належить приватним структурам. Його продовжують експортувати. У ВО “Батьківщина” пропонують, щоб уряд вніс необхідні зміни до бюджету, інвентеризувати гроші на рахунку “Нафтогазу”. Цей обсяг газу необхідно викупити.

Наразі головне завдання- врятувати ситуацію і забезпечити тепло в домівках українців під час опалювального сезону, переконана політик. І це лише одна із пропозицій політсили. Відповідну роботу мають провести і представники влади у громадах.

Юлія Тимошенко переконана, ситуація в енергетиці критична, і влада намагається це приховати від людей. В Україні бракує щонайменше 3 мільярдів кубометрів газу та 2.5 мільйонів тонн вугілля. Його потрібно терміново закупляти усюди, де можна, окрім, звісно, країни агресора. Окрім того, треба встановити розумну вартість блакитного палива.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,